Typisch MAKZ

Extra sport in eerste en tweede graad

Ontdek een wereld van sport en plezier met ons aanbod extra sport na school voor de eerste en tweede graad.

Bij ons draait deze les om het verkennen van nieuwe horizonten in onze gemeente, het verleggen van grenzen en het genieten van een actieve levensstijl.  

We nemen een duik in verschillende wateren. Golfsurfen in de Noordzee, zwemmen in het zwembad en wakeboarden op Lakeside Paradise.

Maar dat is nog niet alles! Met ons uitgebreide programma leren we ook kennismaken met de fitness in Sportoase en met de eeuwenoude kunst van jiujitsu. We krijgen lessen padel en tennis op maat en nog zoveel meer.

Wij werken hiervoor samen met externen en hun professionals, dus er hangt wel een prijskaartje aan vast. De totaalprijs voor een volledig schooljaar bedraagt €250. Maandelijks (september tot juni) zal er €25 gefactureerd worden voor iedereen die klaar is om te springen, te sporten en op ontdekking te gaan.

Deelname aan elke sport is belangrijk als je je hiervoor inschrijft. Wij geloven dat echte groei begint wanneer je uit je comfortzone stapt en nieuwe ervaringen opdoet. Elke sport biedt unieke kansen voor lichamelijke en mentale ontwikkeling.

Veiligheid staat bij ons voorop, dus medische goedkeuring, kunnen zwemmen en fietsen is een vereiste.

Een eigen fiets is jouw ticket naar dit avontuur! Verplaatsingen binnen onze gemeente Knokke-Heist doen we allemaal met de fiets. Jawel, ook door regen en wind, daar worden we sterk van! 😉 Is een eigen fiets voor jou een probleem? Kom dit zeker met ons bespreken en dan zorgen we voor een oplossing. 

Waar wacht je nog op? Spring op je fiets en sluit je aan bij ons team van enthousiaste sportliefhebbers! 👊

Praktisch

  • Elke maandag van 15u10 tot 17u.
  • De lessen watersport in september op Surfers Paradise zouden kunnen uitlopen tot 17u ter plaatse, dus met de fiets terug op school rond 17u20 à 17u30.
  • De leerlingen die toestemming hebben van de ouders mogen op eigen verantwoordelijkheid fietsen naar en van de locaties.

Extra taal in derde graad

Buenos días, buongiorno, god dag!

Ben jij een polyglot, houd je van vreemde talen en wil je een extra troef op de arbeidsmarkt? Proef dan tijdens de derde graad van één van de volgende talen: Italiaans, Spaans of Zweeds! Samen met een gemotiveerde leerkracht duik je één uur per week in een nieuwe wereld en maak je kennis met het land, terwijl je de basics leert voor een geslaagde communicatie.

Bij ons op school zetten we sterk in op internationalisering en leggen we banden met onder andere Italië, Spanje en Zweden. De keuze voor Italiaans, Spaans of Zweeds is uniek, want deze talen worden niet standaard onderwezen op andere scholen.

Een nieuwe taal is niet enkel een taalkundige verrijking maar tevens een persoonlijke ontwikkeling; het is een deur die voor je open zal gaan. Ontdek nieuwe plaatsen, leer een nieuwe cultuur kennen en proef van de lokale specialiteiten. We organiseren Spaanse, Italiaanse en Zweedse dagen waar je letterlijk zult kunnen proeven van de 'taal'.

Een nieuwe taal geeft het je allemaal! 

Afstudeerreis in laatste jaar

Stap aan boord van een onvergetelijk avontuur met onze jaarlijkse afstudeerreis! Speciaal ontworpen voor onze laatstejaars, het 6de middelbaar, is deze reis een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en vrije tijd, waardoor het een ervaring wordt die voor altijd in de herinnering van onze leerlingen gegrift zal staan.

Tijdens deze weeklange reis, die plaatsvindt tijdens de paasvakantie, dompelen we onze leerlingen onder in de rijke geschiedenis en levendige cultuur van fascinerende bestemmingen. Van het bruisende Barcelona tot het eeuwenoude Rome, hebben we al enkele van Europa's meest iconische steden verkend.

Van het bewonderen van architectonische meesterwerken tot het proeven van lokale lekkernijen, van het verkennen van historische bezienswaardigheden tot het genieten van ontspannende vrijetijdsactiviteiten, onze afstudeerreis biedt een uitgebreid programma dat zowel educatief als vermakelijk is.

Met dit unieke en onvergetelijke avontuur sluiten onze leerlingen niet alleen hun middelbare schoolperiode af, maar creëren ze ook blijvende herinneringen en vriendschappen die een leven lang meegaan. Sta klaar om de wereld te ontdekken en herinneringen te maken die voor altijd zullen schitteren!